Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Versie 2018

Versie januari 2018

Inschrijven:

 • Je moet je in de toepassing eenmalig registreren en een account aan maken. Als ouder kan je verschillende kinderen aan je account toevoegen. Eenmaal je bent geregistreerd, kan je uit het aanbod een keuze maken en deze digitaal reserveren en betalen.
 • Wie niet beschikt over een computer of internetverbinding, kan persoonlijk of telefonisch terecht aan het loket Vrije Tijd in de bibliotheek.
 • Bij het registreren moet je je rijksregisternummer invullen om dubbele accounts te vermijden. Ook als je kinderen aan je account toevoegt, moet je hun rijksregisternummer ingeven. Je vindt je rijksregisternummer op je identiteitskaart (het nummer dat begint met je geboortedatum).
 • Het maximum aantal plaatsen is afhankelijk van de aard van de activiteit. Volzet is volzet.

Annulatievoorwaarden gemeentelijke activiteiten:

Kan jij of je kind niet deelnemen aan een activiteit waarvoor jij of je kind zijn ingeschreven en waarvoor je een factuur hebt ontvangen? Terugbetaling van het factuurbedrag kan enkel indien:
 • Bij ziekte: je een doktersattest hebt binnengebracht.
 • Bij afmelding om een andere reden: je minimum één week op voorhand hebt afgemeld én iemand op de reservelijst je plaats of die van je kind heeft ingenomen.

Annulatievoorwaarden Villa Max:

Voor opvangdagen gedurende het schooljaar kan je annulaties of wijzigingen van het gereserveerde opvangmoment kosteloos doorgeven tot 1 week voor het afgesproken tijdstip.

Vb. Ik reserveerde opvang voor woensdagnamiddag. Ik kan mijn gereserveerd moment wijzigen of annuleren tot de woensdag ervoor.
Voor reservaties tijdens vakanties (met uitzondering van de zomervakantie) kan je annuleren of wijzigen tot ten laatste 1 week voor aanvang van de vakantie. Eenmaal de vakantie begonnen is liggen reservaties vast en is het niet meer mogelijk annulaties of wijzigingen door te geven voor de lopende vakantieperiode.

Voor de zomervakantie is het de eerste drie weken van juni mogelijk om reservaties te wijzigen of te annuleren voor juli. Tijdens de eerste drie weken van juli is het mogelijk reservaties te wijzigen of te annuleren voor de maand augustus.

Vb. Ik reserveerde opvang voor 16 juli. Ik kan mijn gereserveerd opvangmoment wijzigen of annuleren tijdens de eerste drie weken van juni.

Vb. Ik reserveerde opvang voor 12 augustus. Ik kan mijn gereserveerd opvangmoment wijzigen of annuleren tijdens de eerste drie weken van juli.
Geef annulaties of wijzigingen zosnel mogelijk door via villamax@ingelmunster.be! Zo krijgen ook andere kinderen de kans om naar de opvang te komen.

Kosteloos annuleren kan ook:
- Bij ziekte als je een doktersattest kan voorleggen van u of uw kind;
- Als je als ouder technisch werkloos bent en een stempelbrief kan voorleggen.

Opmerkingen:

 • Let op! Inschrijven = betalen.
  Betalen voor gemeentelijke activiteiten doe je online of via bancontact aan de balie van de bibliotheek.
  Schrijf je in voor speelpleinwerking of kinderopvang, dan krijg je een factuur.
 • De factuur moet betaald worden binnen de maand. Wie de betalingstermijn niet respecteert, kan niet inschrijven voor nieuwe activiteiten.
 • Wanneer een activiteit wordt geschrapt, krijg je het inschrijvingsgeld terug.
 • Het gemeentebestuur is niet aansprakelijk voor schade of verlies van spullen.

Ongeval en verzekering:


Bij een ongeval ontvang je een ongevallenformulier. De verantwoordelijke dienst vult de gegevens over het ongeval en eventuele aansprakelijkheid in en ondertekent het formulier. Je vervolledigt de gegevens van het ‘slachtoffer’.

Je laat een arts de medische verklaring invullen en bezorgt dit formulier de volgende werkdag aan de betrokken dienst. Als er kosten zijn kan je die nadien recupereren via de verzekering.

Bij dringende kwetsuren gaan de begeleiders na telefonische consultatie van de ouders rechtstreeks met de gekwetste naar de dokter of het ziekenhuis.

Volgende regels zijn van toepassing bij gemeentelijke activiteiten:

 • Respecteer de start- en eindtijden van de activiteiten.
 • Bij uitstappen vertrekken we graag stipt, gelieve 10 minuten eerder aanwezig te zijn.
 • Mag je kind na de activiteit alleen naar huis, geef dan vooraf schriftelijk toestemming aan de begeleiders, animatoren of verantwoordelijken.
 • Als je kind een hele dag sportkamp, cursus of activiteit volgt, geef dan een lunchpakket, genoeg drinken en een gezond tussendoortje mee.

Volgende regels zijn van toepassing bij Villa Max:

 • Respecteer de openingsuren van de opvang. Bij het ophalen van kinderen na de openingsuren worden boetes van €2,5 per begonnen kwartier aangerekend.
 • Kinderen worden gebracht en opgehaald door de ouders. We verwachten dat kinderen begeleid worden tot in de opvangruimte.
 • Als je kind over de middag in de opvang verblijft, is het verplicht een warme maaltijd te nuttigen. Tussendoortjes en drankjes worden vanuit de opvang voorzien.

Fiscaal attest:

Voor kinderen jonger dan 12 jaar krijg je een fiscaal attest.
Kosten voor opvang voor kinderen tot 12 jaar kan je in je belastingen inbrengen. In de periode april-mei krijg je een fiscaal attest van de kosten van het vorige jaar voor opvang en kampen. Opgelet: op het fiscale attest staan enkel effectief betaalde bedragen vermeld. Terugbetaalde bedragen, boetes of openstaande facturen staan hier niet op vermeld.

Terugbetalingen door derden:

Heel wat ziekenfondsen en werkgevers geven een tegemoetkoming voor sportkampen, kinderopvang of speelpleinwerking. Vraag het formulier aan bij de betrokken dienst.

Briefwisseling, facturen, terugbetalingen, enz.

De eigenaar van het account krijgt alle mails, briefwisseling, evt. facturen en terugbetalingen. Ook het fiscaal attest wordt op naam van de accounthouder opgemaakt. Hou hier rekening mee bij het opmaken van je account.

Vragen?

Je kunt ons bereiken per telefoon of per mail:
 • Villa Max – Cvba Buitenschoolse Kinderopvang Ingelmunster
  Bollewerpstraat 5
  8770 Ingelmunster
  Tel 0472/82 11 15
  Mail: villamax@ingelmunster.be
 • Jeugddienst
  Bollewerpstraat 1
  8770 Ingelmunster
  Tel 051/31 58 88
  Mail: jeugd@ingelmunster.be
 • Sportdienst
  Bollewerpstraat 92a
  8770 Ingelmunster
  Tel 051/31 39 13
  Mail: sport@ingelmunster.be
 • Cultuurdienst
  Bollewerpstraat 1
  8770 Ingelmunster
  Tel 051/31 58 88
  Mail: cultuur@ingelmunster.be
 • Bibliotheek
  Schoolstraat 35
  8770 Ingelmunster
  Tel 051/33 74 65
  Mail: bibliotheek@ingelmunster.be
Je bent tijdens de openingsuren uiteraard ook steeds welkom aan het loket van de diensten.

Door de inschrijving verbindt men zich ertoe kennis te nemen van de voorwaarden en informatie.
back to top